fredag 28 november 2008

Fredag 2008-11-29. Mitt hundrade inlägg! Men blir det fler...?

Först och främst - ett innerligt och varmt tack till Dig som läsare av Chefsbloggen!

Jubileum? På sitt sätt, men ändå inte. Att skriva hundra inlägg på en blogg är ingen större prestation. Många av läsarna har säkert skrivit många fler och viktigare ord. Men orden har förstås inte skrivit sig självt. Så långt möjligt är, har jag försökt skriva ett inlägg om dagen. Många morgnar har jag kastat mig över tangenterna för att producera dagens bidrag. Så en viss tid har jag allt fått släppa till.

Är jag nöjd så här långt? Man skall då känna efter inom sig, sägs det. Men jag är min uppfattning trogen, och känner istället efter utom mig. Hur har responsen varit? Återhållsamt är ett välfunnet ord. Jag har ett antal besökare varje dag, men det har inte varit många kommentar och kontakt via mejl har förekommit i några fall.

Men för att besvara frågan om min nöjdhet, måste responsens ändå sättas i relation till mina förhoppningar. Och då blir betyget nätt och jämt godkänt. Innerst inne hade jag väntat mig en något större respons - Inte i form av beröm eller så, utan i form av kommentarer. Så överens är väl inte läsaren med mig, eller? Somt blev förstås bra och somt blev dåligt. Men marknaden har alltid alltid rätt; man får den uppmärksamhet man förtjänar!

Är jag besviken? - Inte för en sekund. Det ligger en glädje i att skriva. Och det finns oändligt mycket mer att skriva om. Jag har till exempel inte nåt fram till ämnet konfliktlösning. Inte heller har jag nått fram till begreppet psykopatiska chefer. Om det nu finns sådana. Och när det gäller chefsfrågor finns det förstås mycket, mycket mer att skriva om!

Time Out!

Nu vill jag trots allt ta mig en funderare på fortsättningen. Lite trossvag är jag ifråga om nyttan med och behovet av bloggen! Framöver tar jag en paus - på kortare eller längre tid - och ägnar mig åt annat arbete. Sen får vi se hur landet ligger, och om jag återkommer! Kul har skrivandet i alla fall varit!

Än en gång – Ett varmt tack till Dig, högt värderade läsare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen Sten! Ja, jag har hittat hit också. Jag är faktiskt förvånad att inte fler hittat dina bloggar och att så få kommenterar. Dina bloggar borde vara superintressanta för många, t.ex på universitet och olika kurser. Jag har gett en av mina lärare länken till din blogg. Jag tycker det är mycket intressant med chefsfrågor också.Var nämligen gift med en chef..... så jag vet en hel del!!
Många frågor har jag haft om hur och varför en del blir chefer. Jag själv är en ledartyp men jag känner att jag inte skulle klara av det stora ansvar som kommer med att vara chef. Jag gillar ett jobb som är här och nu... det jag är anställd för det gör jag här och nu. Du vet som undersköterska kan man inte skjuta upp de viktiga vardagliga omsorgerna. Som chef jobbar man väl med ständigt pågående processer och de kanske ibland kan se oändliga ut. Jag förstår ändå att vissa väljer chefsjobb och jag tycker att chefsrollen är viktig. Jag fortsätter och läsa dina inlägg och jag ska beta av en del gamla inlägg som jag inte hunnit läsa än.
Ha det så gott, hälsar jag från en sagolikt vintersmyckad jämtlandsmetropol./ Helena

Sten sa...

Kul Helena, kul att du hittat denna blogg också. Chefsbloggen är eller snarare var min huvudblogg. Egentligen vet jag inte varför jag skriver denna blogg. Men jag tror det beror av att jag vill lägga en motbild eller snarare en verkligare bild av chefsskapet. De bilder vi matas med varje dag är till innehåll förväxlingslika och är väl att se som kulturprodukter som lätt faller på plats i våra hjärnor och tankar. Det som sägs ofta uppfattas lätt som sant!

Roligt att du ville ta dig tid och besvär att lämna länken till din lärare.

Så några ord om dina funderingar om att vara chef eller undersköterska. Jag tror att nyckeln ligger i att göra nytta. Det är lättare att känna vardagsglädjen i jobbet när man känner nyttan. Och denna känsla ligger nog ytligast i undersköterskerollen.
Hälsning Sten

Linda sa...

Hej!
Vad synd att du tagit timeout när jag just hittat hit.
Mvh Linda

Sten sa...

Hej Linda, kul du hittat till min blogg, och tack för din kommentar.

Just nu har jag som sagt tagit en time-out. Vet inte hur jag kommer att göra framöver. På något sätt vill jag fortsätta att skriva och dela mig av mina erfarenheter.

Jag har en blogg till, som heter omsorgsbloggen. Den är fortfarande "aktiv" och jag lägger ut ett inlägg per vecka. Kanske något ditåt kan vara en modell även för chefsbloggen. Jag hade lite svårt att hinna med ett inlägg om dagen på chefsbloggen. Vi får se framöver.

Hälsning Sten